Maaginen Mine Güngör Nookissa

Mine Güngörin korut houkuttavat ja koukuttavat. Hypnotisoivat. Kesäkuun vieraamme ainoa ongelma on, ettemme savolaisina tiedä, kuinka nimi pitäisi lausua. Mutta se on pientä – itse koruja kun ei voi kakeltelematta ohittaa.

Mine Güngör on helsinkiläinen koru- ja vaatesuunnittelija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi ja lähti tekemään omaa mallistoaan – siinä missä taidettaankin – omalla nimellään. Turkkilaisen nimen takaa paljastuvat tarkoitukset Mine = lemmikki, kukka Gün = näe gör = päivä.

Minen työskentelyä ohjaa vahva eettinen arvopohja.

”Minulla on vahvat arvot oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja eläinten oikeuksien puolesta, en pidä luokittelusta enkä syrjinnästä. Tämä saattaa näkyä taiteessanikin. Tuotannossa arvoni menevät mahdollisimman paljon ekologisuuden ehdoilla. Työskentelyni ei alista eikä riistä ketään vaan se on eettinen.”, hän kuvailee.

Kaikki Mine Güngörin tuotteet valmistetaan Suomessa. Suunnittelun pohjana on ajattomuus; koru tai vaate ei vanhene trendien vaihtuessa.

Mine ammentaa inspiraationsa ympäriltään.

”Minua inspiroivat ihan kaikki! Tietenkin taideopintojeni myötä taide, kirjallisuus, musiikki, arkkitehtuuri, matkustelu, eläimet, lapset, mystiikka, luonto… Lista on loputon. Olen jatkuvassa muutoksessa ja mielikuvitukseni kaipaa taukoamatonta ruokintaa.”, hän listaa.

Ja kun inspiraatioihin voi tarttua, kertoo Mine toivovansa, että saisi vain suunnitella lisää. Hän sanoo rakastavansa tuotteiden kehittelyä ja konkreettista tuotetta, joka on matkannut alun inspiraatiosta pään sisäiseen visualisointiin ja vihdoin lopulliseksi koruksi tai vaatteeksi.

”Nuorempana koin paljon turhautumista siitä, että en saanut toteutettua asioita juuri niinkuin näin ne päässäni, mutta nyt lähes kymmenen vuoden koulutuksen myötä olen oppinut pitämään kuvan kasassa ja se on todella palkitsevaa. Ajattelen, että niin kauan kun kehitystä tapahtuu, niin kauan kun saan tätä rakasta työtä tehdä. ”

Mine Güngörin parhaita paloja löytyy Nook Kollektiivista koko kesäkuun ajan.
Tervetuloa!
Suokatu 41, Kuopio
Avoinna:
ke – pe 11 – 17
la 10 – 14

Lisää Minestä löydät hänen omilta sivuiltaan täältä >>

Teksti: Laura
Kuvat: Mira

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *