Printtigalleriassa Kutikutin serigrafioita 4.10.–2.12.2017

Printtigallerian syksyn näyttelynä nähdään suomalaisen sarjakuvankentän kansainvälisesti tunnetuimman ilmiön, Kutikuti nykytaidekollektiivin teoksia. Mukana on 20 sarjakuva- ja kuvitustaiteilijaa Suomesta ja ulkomailta. A2 kokoiset serigrafia-painotekniikalla tehdyt teokset ovat vuosilta 2015–2017.

Kutikuti perustettiin Helsingissä vuonna 2005. Taiteilijakollektiivista alan ammatilliseksi järjestöksi kasvanut yhdistys on alusta lähtien toiminut suomalaisen nykysarjakuvan uranuurtajana. Kutikutin tarkoituksena on edistää uuden suomalaisen, taiteellisesti korkeatasoisen sarjakuvan tilaa sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhdistys julkaisee uutta sarjakuvaa neljästi vuodessa ilmestyvässä Kuti-sarjakuvatabloidissa ja omassa julkaisusarjassaan, järjestää näyttelyitä, ylläpitää työhuonetta ja serigrafia-taidepainoa Helsingissä sekä osallistuu alan eri tapahtumiin. Koko ajan kehittyvässä yhdistyksessä on yli 50 jäsentä. Nook Kollektiivi toimii myös Kuti-ilmaisjakelulehden virallisena jakopaikkana!

Näyttelyssä mukana ovat Terhi Ekebom, Esko Heikkilä, Jyrki Heikkinen, Sanna Hukkanen, Richard Jensen, Joonas Järvi, Reijo Kärkkäinen, Mika Lietzén, Søren Mosdal, Hans Nissen, Pentti Otsamo, Jaakko Pallasvuo, Petteri Tikkanen, Miissa Rantanen, Johanna Rojola, Katja Ronkanen, Aiju Salminen, Aino Sutinen, Tiitu Takalo ja Katja Tukiainen.