Printtigalleriassa Jukka Peltosaari 24.8.–30.9.2017

Printtigallerian ensimmäinen näyttely avautui elokuun lopussa, kun Nook Kollektiivin seinille ripustettiin Jukka Peltosaaren akryyli- ja spraymaaliteoksia sekä grafiikanvedoksia. Näyttely levittäytyy kahteen huoneeseen ja teoksia on yhteensä 17.

Jukka Peltosaari (s. 1983) on helsinkiläinen kuvittaja, maalari ja katutaiteilija, joka on valmistunut taiteiden kandidaatiksi Aalto-yliopiston graafisen suunnittelun osastolta. Hänen taustansa on graffiti- ja katutaidekulttuurissa joita hän on tehnyt eri muodoissa yli 20 vuotta. Viime vuosina hän on maalannut useita muraaleja ympäri Suomea, järjestänyt gallerianäyttelyitä eteenkin Helsingissä ja tehnyt katutaidetta. Hänen teoksiaan on ensimmäistä kertaa esillä Kuopiossa.

Peltosaaren teoksissa esiintyy usein eläinhahmoja, luurankoja ja graafisia muotoja. Usein teoksissa nähdään jokin toistuva elementti, kuten silmämuna tai psykedeeliset hahmot, jotka tekevät moninaisista teoksista tunnistettavia Peltosaaren töitä. Näiden lisäksi hän on tehnyt gallerianäyttelyihin installaatioita, liikkuvia teoksia ja betoniveistoksia. Printtigalleriassa nähdään hänen ensimmäisen soolonäyttelynsä suurikokoisia graffititeoksia vuosilta 2012–2013, pienikokoisten akryylimaalausten sarja ja kaksi aivan uutta grafiikanvedosta. Kaikki teokset ovat myytäviä ja ripustusvalmiita.

Näyttely on osa kuopiolaisen Katutaideyhdistys Urbaani ry:n LAINIT-katutaidefestivaalia, jonka päätapahtuma järjestettiin lauantaina 2.9.2017 klo 12–18 Savilahdessa. Tapahtumaan kutsuttiin katutaiteen ja graffitin huipputekijöitä Suomesta ja ulkomailta. Teoksia syntyi mm. vedenpumppaamoon ja saunabussiin, yleisökin pääsi kokeilemaan spraymaalausta kelmuseiniin. Katutaidefestivaalit ja Printtigalleria ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.