PRINTTIGALLERIA ON MINIGALLERIA NOOKISSA

Elokuussa Nook Kollektiiviin avattiin uusi graafisen taiteen minigalleria, Printtigalleria. Kuraattorina toimin minä, kuopiolainen taide- ja kulttuurialan asiantuntija Laura Kokko.

Kun näin ensimmäisiä kuvia Liinun, Miian ja Lauran perustamasta Nook Kollektiivista, olin valtavan innoissani kavereiden puolesta ja myös kiinnostunut tietämään miten hauskan kuuloiseen toimintaan voisi osallistua. Tilassa oli pidetty muutamia näyttelyitä ja olin jo pidempään miettinyt mahdollisuuksia tuoda kotikaupunkiini sellaista taidetta mitä itse seuraan.

Hahmottelinkin konseptin jossa yhdistelisin sekä aikaisempien töiden kontakteja ja kiinnostavia tekijöitä sekä alueen toimijoita. Olen toiminut paljon sarjakuva- ja kuvitustaiteilijoiden kanssa, työskennellyt valokuvakeskuksessa, taidemuseoissa ja gallerioissa sekä olen ahkera sisustuslehtien ja -blogien kuluttaja. Galleria profiiloituikin luonnollisesti sarjakuva- ja kuvitustaiteeseen, juliste- ja katutaiteeseen, valokuvaan ja grafiikkaan. Siten seinillä tullaan näkemään paljon paperipohjaisia teoksia kuten piirroksia ja originaaliteoksia, taide- ja sisustusprinttejä mutta myös perinteistä kuvataidetta leikkisässä ja urbaanissa tilassa.

Avoimet ja innostuneet Nookilaiset hyväksyivät ehdotukseni ja parin kuukauden sisällä gallerian vuoden 2017 ohjelmisto olikin valmis. Maksuttomassa tilassa esitellään kiinnostavia tekijöitä ja toimijoita kuukauden tai parin välein vaihtuvissa näyttelyissä läpi vuoden. Tila on maksuton taiteilijoille ja tietysti kävijöille. Toiveena onkin että Printtigalleriasta voi löytää uusia lempitekijöitä ja teoksia jotka sopivat sekä nykysisustukseen että kevyellekin lompakolle.

Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden kanssa ja ensimmäinen näyttelymme kytkeytyykin Lainit-katutaidetapahtumaan jonka osana esitellään graffititaiteilija Jukka Peltosaaren teoksia. Loka- ja marraskuun esillä on Kutikuti nykytaidekollektiivin serigrafioita ainakin 19:sta eri tekijältä, mukana myös paikallisia sarjakuvataiteilijoita. Joulukuussa taas nähdään kuopiolaisen kuvataiteilija ja kuvittaja Mirva Liimatan kuvitustaidetta. Tavoitteena on nostaa esiin myös pohjoissavolaisia ja alueelta lähtöisin olevia tekijöitä, joten tuttuja nimiä tullaan näkemään. Tulevaisuudessa näyttelyiden yhteyteen järjestetään taiteilijatapaamisia, työpajoja ja muuta kivaa toimintaa!

Minuun voi ottaa yhteyttä näyttely- ja tapahtumaideoissa, seuraa myös Printtigallerian sosiaalisen median kanavia!

Laura Kokko, kuraattori

galleria@nookkollektiivi

IG: @printtigalleri

Facebook: Printtigalleria