Nook Collectiven myydyimmät taiteilijat

Nook Collectivein myydyimmät artistit

Tervetuloa Nook Collectiveen! Käy taidekioskeissamme ja salissamme tutustuaksesi maan myydyimpien taiteilijoiden taiteellisiin piirroksiin, malleihin ja luonnoksiin.

Jukka Lee

Jukka Lee on helsinkiläinen kuvittaja, taidemaalari ja katutaiteilija, joka on valmistunut Aalto-yliopistosta. Hänen kokemuksensa kiertävät graffitteja ja katutaide-kulttuuria, joita hän on tehnyt eri muodoissa yli 20 vuoden ajan. 

Viime vuosina hän on maalannut useita seinämaalauksia ympäri Suomea, järjestänyt gallerianäyttelyitä Helsingissä ja tehnyt katutaidetta eri organisaatioille. Hänen teoksensa välittävät emotionaalisia viestejä graffititaiteen ja abstraktien muotojen kautta. 

Joitakin hänen teoksissaan yleisiä elementtejä ovat silmämunat tai psykedeeliset hahmot, jotka tekevät Leen taiteen tunnistettavaksi missä tahansa. 

Lisäksi hän on tehnyt installaatioita, liikkuvia teoksia ja betoniveistoksia gallerianäyttelyihin. Nook Collectiven Soul-gallerian kartalla on laajamittaisia ​​graffititeoksia hänen ensimmäisestä näyttelystään vuosina 2012–2013, sarja pienikokoisia akryylimaalauksia ja kaksi upouutta graafista tulosetta. 

Näyttely on osa Kuopiossa toimivan Urban Street Art Associationin Layman Street Art -festivaalia. Festivaalin päätapahtuma pidettiin lauantaina 2. syyskuuta 2017, jolloin monet paikalliset taiteilijat esiteltiin näyttämölle.

Tapahtumaan kutsuttiin useita katutaiteen ja graffitien huipputaiteilijoita Suomesta ja ulkomailta. Kaikki festivaalin osallistujat kutsuttiin osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, kuten 3D-seinämaalausten ja teema-graffitien maalaamiseen.

Lucas Berguis

Valmistuttuaan Lahden ammattikorkeakoulusta Lucas on osallistunut erilaisiin näyttelyihin ja itse julkaisemiin sanattomiin sarjakuvasarjoihin. Hän pitää itsejulkaisemista hyödyllisenä työkaluna sarjakuvataiteilijoille, samoin kuin loistava tapa tehdä itsestään tunnettua alalla. 

Hän mieluummin karkeita, raakoja ja hiomattomia taideteoksia ammattimaisten kappaleiden sijaan. Hän uskoo, että taiteilijoiden teokset on esitettävä maailmalle eroon keinotekoisista kaunistuksista herättääkseen ihmisiltä aitoja tunteita.

Hänen osallistumisensa rasisminvastaiseen antologiaan ”Riittää” riittää, että hän uskoo taiteilijoiden merkitykseen puhua sosiaalisista kysymyksistä ja halusta luoda inhimillisempi tulevaisuus.

Alessandro Drosan

Alessandro on yksi nykyaikaisen italialaisen kuvataiteen kuvakkeista. Hänen runolliset vesivärimaalauksensa tai soihtujen musteiden luonnokset ovat mukana yli kolmekymmentä kirjailijan kirjoista.

Hän on saanut lukuisia palkintoja taideteoksistaan, kuten Andersen-palkinnon vuoden parhaasta kuvittajasta, parhaan uuden taiteilijan ja vuoden merkittävimmän koloristin. 

Hänen kuvituksensa on julkaistu tunnetuissa sanomalehdissä, kuten The New Yorker, New York Times ja Vanity Fair France. 

Joakim Liu

Poikkileikkaus ruotsalaisen sarjakuvan johtohahmosta, joka on määritellyt paikallisen vaihtoehtoisen kohtauksen perusteet lakkaamattomalla energialla jo 30 vuoden ajan. Pimeys, hulluus, surrealistiset fysiikan lait ja täällä ja siellä ripaus huumoria, mikä ei auta paljoa.