Nook Collective: Soul-gallerian kartta

Nook Collective: Soul-gallerian kartta

Tervetuloa Nook Collectiveen! Tutustu erilaisiin kulttuureihin ja käytäntöihin näiden vaikuttavien taideteosten avulla, joita lukuisat paikalliset taiteilijat ovat tehneet kaupungissa! 

Kutikuti: Seitsemäs aistisielugalleriassa

Syksyn Kartan-näyttelyssä on esillä Kutikutin teoksia, joka on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ilmiöistä Suomen sarjakuvakentällä.  

Kutikuti on voittoa tavoittelematon nykyaikainen sarjakuvayhdistys ja taiteilijaryhmä, joka perustettiin Suomeen vuonna 2005. Se koostuu 50 jäsenestä, jotka tekevät, opettavat ja julkaisevat sarjakuvia, jotka käsittelevät elämän, luonnon ja politiikan eri puolia. 

Viime aikoina järjestöön on liittynyt 20 sarjakuvataiteilijaa ja kuvataiteilijaa Suomesta ja ulkomailta.

Avustavan käden ojentaminen taideyhteisölle

Tällä kunnioitusta herättävällä luovalla ryhmällä on yli sata kannustavaa jäsentä ympäri maailmaa, ja siitä on nopeasti tullut yksi Suomen sarjakuva-alan tunnetuimmista ihmeistä ulkomailla. Ryhmä toimii kansainvälisesti ja aikoo ylläpitää ja kehittää sarjakuvia taidemuotona.

Taiteilijakollektiivista alan ammatilliseksi järjestöksi kasvanut yhdistys on ollut alusta asti suomalaisen nykysarjakuvan edelläkävijä. Kutikutinin tarkoituksena on edistää paikallisten taiteilijoiden töitä, joilla ei ole riittävää rahoitusta käsityönsä jatkamiseen.

Kutikuti julkaisee uuden sarjakuvan Kutin sarjakuvalehdessä sekä julkaisusarjassa. Organisaatio järjestää myös näyttelyitä, ylläpitää työpajaa ja serigrafisen taidepainon Helsingissä ja osallistuu erilaisiin alan tapahtumiin. 

Näyttelyssä on esillä paikallisten taiteilijoiden eri puolilla maata, mukaan lukien seuraavat: 

 • Terhi Ekebom
 • Esko Heikkilä
 • Jyrki Heikkinen
 • Sanna Hukkanen
 • Richard Jensen
 • Joonas Järvi
 • Reijo Kärkkäinen
 • Mika Lietzén
 • Søren Mosdal
 • Hans Nissen
 • Pentti Otsamo
 • Jaakko Pallasvuo
 • Petteri Tikkanen
 • Miissa Rantanen
 • Aiju Salmisen
 • Aino Sutinen
 • Tiitu Takalo
 • Katja Tukiainen.

Kutikuti: Tempora Mutantur -näyttely kiertueella

10-vuotisjuhlanäyttelymme Tempora Mutantur on tällä hetkellä kiertueella. Näyttely alkoi viime vuoden huhtikuussa Fumetto-festivaalilla Sveitsissä. Todista upeat taideteokset, kun kiertue jatkuu vuonna 2017!

Tempora Mutantur esittelee 46 suomalaisen nykysarjakuvataiteilijan eksklusiivisia teoksia. Näyttely on ollut esillä useilla festivaaleilla Helsingissä ja Tampereella. Se on saanut tukea eri maan organisaatioilta, kuten Frame Visual Art Finland, Suomen taiteen edistämiskeskus, Pohjoismaiden ministerineuvoston toimisto Latviassa ja Suomen suurlähetystö Moskovassa.

Tämä osoittaa näyttelyn onnistumisen taiteen edistämisessä sekä sen vaikutuksen kaiken ikäisiin ihmisiin. 

Kutikuti-lehden numero 48

Kuti 48 on erikoisnumero tietokirjallisille sarjakuville, jotka perustuvat kansainväliseen avoimeen kilpailuun. Todellisissa tarinoissa on aiheita tieteestä ja luonnosta arkihavainnoihin valtadynamiikasta elämäkertoihin. 

Tutustu tämän mestariteoksen luomiseen osallistuviin kekseliäisiin taiteilijoihin ja kirjailijoihin: 

 • Ferhi Adler
 • Marah Bowie
 • Nicole Johnson
 • Juutso Koponen
 • Nila Noam
 • Popescu 
 • SaiinaShalker Sharma 
 • Anastasia Svetić 
 • Franke Tadić
 • Gemmie Valve
 • Miia Vistilä
 • Dex Willer.

Sisu: Kestävä vaikeuksien läpi

Toinen mestariteos, jonka voi tarkistaa Nook Collective’s Soul Gallery -kartasta, on Sisu. 

Sisu on neljännesvuosittain ilmestyvä nelivärinen tabloidi, joka keskittyy sarjakuviin, jotka vastaavat elämän erilaisiin haasteisiin sekä niiden aiheuttamiin tunteisiin. Lehden päälukijaryhmät ovat kulttuurisesti aktiivisia nuoria aikuisia, jotka haluavat löytää lohtua taideteoksista. 

Heidän tuottamiaan lehtiä levitetään kahviloiden, gallerioiden, sarjakuvakauppojen, koulujen, ravintoloiden, kirja- ja sarjakuvamessujen kautta. Yhdistys järjestää myös kuukausittain pieniä basaareja eri kaupungeissa saavuttaakseen laajemmat markkinat ja löytääkseen uusia taiteilijoita, jotka haluavat liittyä joukkueeseensa.

Vaikka jotkut näyttelyn palaset välittävät lukuisia poliittisia kysymyksiä, Sisu ei esitä mitään poliittisia tai uskonnollisia yhteyksiä. Lisäksi he eivät ole muodollisesti sidoksissa mihinkään hallitukseen tai uskonnollisiin instituutioihin. 

Suomessa levikki kattaa yli 250 paikkaa 13 kaupungissa – Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Imatralla, Seinäjoella ja Lappeenrannassa. Useita Sisun taideteoksia jaetaan myös useissa maissa kansainvälisten kumppaniemme kautta. 

Susi-lehti on avoinna lähetettäväksi. He julkaisevat pari avointa hakua vuodessa. Jos sinusta tuntuu, että sinulla on jotain sanottavaa, jonka haluat jakaa taideteollisuuden ja muun maailman kanssa, voit suunnata Nook Collective -hotellin vastaanottoon saadaksesi lisäohjeita.

Lana Fask: Hyvä Richard

Tämä yksityisnäyttely on yksi Norjan suosituimmista kirjailijoista. Rakas Richard on Faskin tunnetuin teos, jolle ihmisen monimutkainen sydän ja monimutkaiset perhesuhteet ilmaistaan ​​helpoimmin herkällä lyijykynällä. 

Sarjakuvassa Kjære Rikard (rakas Richard), joka perustuu yli sata vuotta vanhoihin kirjeisiin, rekonstruoi tarinan isän ja pojan erottamisesta. Teoksessa on suuri emotionaalinen voima, joka saa monet katsojat sanattomiksi.

Sarjakuvien värien valinta ja viivanvetot, jotka korostavat kunkin paneelin tärkeitä kohtauksia, tuovat yhdessä yleisölle upean mestariteoksen. Voit ostaa kopion tästä sarjakuvasarjasta Nook Collective’s Soul Gallery -kartan vastaanotosta.

Anssel Feluva: Furry Paws

Tämä alkuperäinen muotikokoelma on saanut vaikutteita islantilaisen indie-folk-ryhmän ’Of Monsters and Men’ kappaleista. Teos koostuu paikallisista satuista, jotka on jaettu kahdeksaan novelliin, joissa on pieni poika, outo olento Furry Paws ja erilaiset peikot, hirviöt ja haamut. 

Piirustuksen rikkaat värit ja koristeellinen tyylikkyys eroavat voimakkaasti takkien, mekkojen, topien ja hameiden karuista leikkauksesta. Vaatemalliston minimalistinen muotoilu ei häiritse Furry Paws -sarjakuvan lukemista, joka on painettu suoraan kankaalle.

Tämä tyyli yhdistää kaksi taiteen luovaa muotoa, sarjakuvia ja muotia. Tällä tekniikalla ihmiset voivat ylpeänä käyttää ja mainostaa mitä tahansa mieltymyksensä teosta ihmisille. Tämä voi auttaa heidän suosikkiartisteitaan saamaan enemmän tunnustusta paitsi taideteollisuudessa myös ympäri maailmaa.

Sandrea Dhanna: Joet virtaavat meissä

’Taivaan luomiseen tarvitset vettä. Maan luomiseen tarvitset vettä. Kaikki tarvitsee vettä. 

Nämä ovat sanat, jotka korostavat Sandrea Dhannan vaikuttavan näyttelyn teemaa. Tämä on esitys vesiväreistä, jotka kuvaavat neljää vuodenaikaa ja neljä tarinaa, jotka on asetettu Italian syksyn rannoille. 

Dhanna käyttää upeaa väripalettivalikoimaa kuvaamaan maailman hallitsemaa sykliä. Hänen vesiväripalat käsittelevät ihmisen, paikan ja tapahtumien välisiä yhteyksiä, mutta myös aikaa, joka virtaa kuin hidas joki, joka kuljettaa meitä yhä pidemmälle.

Maure Monteiro: Ikuinen rakkauteni sinua ja muita tarinoita

Tämä näyttely esittelee otteita portugalilaisen kirjailijan Maure Monteiron ensimmäisestä kirjasta. ”Ikuinen rakkauteni sinua ja muita tarinoita” sisältää kymmenen lyhyttä, intiimiä ja runollista tarinaa rakkaudesta. 

Jokainen niistä on suunniteltu eri tyylillä, kuten kubismi ja ekspressionismi.huippuosaaminen ja monipuolisuus Mauren taiteilijana voidaan nähdä käyttämällä erilaisia ​​välineitä ja tekniikoita, kuten lyijykynä, vesiväri, muste ja puuhiili. 

Mauren näyttelyn piirroksia voi ostaa niin kauan kuin varastoa riittää. Jos haluat hankkia osan tästä kauniista mestariteoksesta, voit vierailla vastaanotossamme myyntihenkilöstön avustamana.

Nook Collectivein sydämellistä tiimiä Nook Collectiveia

johtaa ystävällisten ja ahkera naisten ryhmä, Terkuin Miia, Laura ja Liinu. Vaikka he ovat kiireisiä Nook Collective -johtamisen kanssa, he yrittävät aina löytää aikaa toivottaa vieraat henkilökohtaisesti tervetulleiksi vierailujensa aikana. 

Tämän lisäksi he varmistavat, että taideteokset, kirjalliset teokset, muotituotteet, taloustuotteet ja muut esineet ulkoistetaan itsenäisiltä yrityksiltä ja paikallisilta taiteilijoilta. He uskovat, että nämä ihmiset ja organisaatiot tuottavat markkinoiden parhaita ja ainutlaatuisia luovia tuloksia. 

Liity tänne Nook Collectiveen!

Nook Collective korostaa, että on tärkeää hyväksyä, ymmärtää ja tukea jokaista vierasta riippumatta heidän taustastaan, kokemuksistaan ​​tai pyrkimyksistään. 

Jos haluat tehdä yhteistyötä taiteilijoiden ja kirjailijoiden kanssa, voit käydä suoraan kaupassamme tai soittaa meille ensimmäisen kerran työaikana. Taiteilijajohto- ja myyntihenkilöstömme koordinoivat sinua välittömästi. 

Lisäksi, jos olet kiinnostunut osallistumaan seuraavaan Nook Collective’s Soul Gallery -näyttelyyn, voit lähettää meille taideteokset, jotka haluat näyttää. Lisäohjeet annetaan, kun otat yhteyttä henkilökuntaamme. 

Käy kaupassamme osoitteessa Suokatu 41, 70100 Kuopio, ja tutustu laajaan valikoimaan luovia teoksia laitoksemme jokaisessa nurkassa ja kulmassa.

Olemme avoinna joka keskiviikko klo 16.00–19.00, joka torstai ja perjantai klo 11.00–17.00 ja joka lauantai klo 10.00–14.00. Kauppa on suljettu lomien aikana.