Nook Collective’s Soul Gallery

Nook Collective’s Soul Gallery -kartan kuraattori

Elokuussa avattiin uusi graafisen taiteen galleria nimeltä Soul Gallery -galleria. Nook-kollektiivi. Kuraattori on Laura Kokko, taiteen ja kulttuurin asiantuntija Kuopiosta. Tutustu hänen kokemuksiinsa gallerian kuraattorina!

Kuopion taidekentän esittely maailmalle

Kun näin ensimmäiset kuvat Liinun, Miian ja Lauran perustamasta Nook Collective -konserniin, olin erittäin innoissani uusista taideteoksista, jotka kaunistavat galleriaamme. Olin erittäin kiinnostunut tietämään, kuinka osallistua hauskaan toimintaan, joka edistää itsensä ilmaisua taiteen avulla.

Galleriassamme on pidetty aikaisempina vuosina lukuisia näyttelyitä, jotka kaikki ottivat lämpimästi vastaan ​​sekä paikalliset että kansainväliset vieraat. Koska minulle on annettu kunnia olla tämän nöyrän gallerian kuraattori, ajattelin, että olisi kiehtovaa esitellä gallerian vieraille sellainen taide kotikaupungissani.

Esittelin konseptin kutsua kaupungin taiteilijat ja kuvittajat luovaan yhteistyöhön paikallisten Kuopion taiteilijoiden kanssa. Olen työskennellyt monien sarjakuvien ja kuvataiteilijoiden kanssa, mukaan lukien tunnetut Valokuvakeskuksen luojat. Olen myös pitänyt yhteyttä muihin kuraattoreihin eri taidemuseoista ja gallerioista. 

Soul-gallerian kartta Galleriassa

on laaja valikoima taideteoksia eri medioissa, kuten sarjakuva- ja kuvataide, juliste- ja katutaide, valokuvaus ja grafiikka. Siksi seinillä on paljon paperipohjaisia ​​teoksia, kuten piirustuksia, alkuperäisiä teoksia, karkeita luonnoksia ja sisustusjulisteita.

Nämä taideteokset esitetään leikkisässä ja kaupunkitilassa kannustamaan ideoiden vapaata kulkua ja lisäämään luovuutta.

Vapaa tila esittelee mielenkiintoisia sarjakuvia, maalauksia, piirroksia ja muita näyttelyitä, jotka vaihtuvat joka kuukausi tai kaksi vuoden ympäri. Tila on ilmainen taiteilijoille ja vierailijoille. 

Teemme yhteistyötä taiteilijoiden välillä, kun autamme heitä löytämään oikeat markkinat, ja tarjoamme alkurahoja projektin käynnistämiseen. Myöhemmin heidän luovuutensa näytetään yhdessä gallerian salista. 

Osana tavoitettamme taiteen ja kulttuurin mainostaminen ihmisille, erityisesti nuorille, Soul-gallerian kartta on taiteilijoiden kokousten, työpajojen, taidenäyttelyiden ja muun hauskan toiminnan johtaja. 

Tutustu Soul-gallerian kartan eri huoneisiin ja saliin ja näe paikallisten taiteilijoiden vaikuttavia mestariteoksia maan eri alueilta. Meillä on myös useita huoneita, jotka on omistettu galleriassa vierailleiden ja taidenäyttelyitä ja näyttelyitä kaupungissa käyvien kansainvälisten taiteilijoiden teoksille.