Nook Collective: Yhteisön rakentaminen

Hyvinvointikeskuksilla on valtava rooli vammaisten henkilöiden, vanhusten ja monien muiden syrjäytyneiden ihmisten auttamisessa. Ne ovat tyypillisesti voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, jotka tarjoavat yhteisöille turvallista majoitusta ja resursseja päivittäisiin tarpeisiin.

Vaikka se tarjoaa monia etuja ihmisille ympäri maailmaa, yhteisökeskuksen perustaminen vaatii pitkän prosessin. Se vie yleensä vuosien suunnittelun, varainhankinnan ja mainonnan. Tältä sivulta annamme sinulle olennaiset asiat, jotka sinun on tiedettävä tällaisen laitoksen tekemiseksi. 

Tuen kerääminen ihmisiltä

Kun olet tehnyt kaiken voitavasi hankkiakseen budjetin, jonka tarvitset yhteisökeskukseen, on nyt aika kerätä jonkin verran tukea yhteisöltä.

Hanki allekirjoituksia kannattajilta. 

Yksi asioista, jotka sinun on tehtävä, on kannattajien allekirjoittaa vetoomus, joka mainostaa yhteisökeskustasi. Kun teet vetoomuksen, varmista, että siinä on heidän nimensä ja sähköpostiosoitteensa. Kun olet hankkinut heidän allekirjoituksensa, voit nyt esittää tämän vetoomuksen mahdollisille lahjoittajille ja poliitikoille osoittamaan projektisi ominaisuuksia. Tässä on joitain tapoja mainostaa organisaatiotasi:

  • Voit saada vapaaehtoiset seisomaan kauppakeskusten ulkopuolella pyytämään jalankulkijoita allekirjoittamaan.
  • Voit saada nimiä ja sähköpostiosoitteita kaikista aloittamistasi postituskampanjoista.
  • Voit myös kiertää vetoomuksen yhteisökokouksessa, kuten kaupungintalon kokouksessa, PTA (vanhempien ja opettajien yhdistys) -kokouksessa tai paikallisen yhteiskunnan kokouksessa.

Tapaa poliitikkoja. 

Koska aiot tehdä voittoa tavoittelemattoman organisaation, tarvitset korkeamman tason yritysten tukea menestymiseen.

Voit kertoa heille suunnitelmistasi perustaa uusi yhteisökeskus ja selittää syy miksi teet sellaisen. Jos onnistut koskaan mainostamaan tätä projektia, he saattavat pystyä osoittamaan jonkin verran rahoitusta keskuksesi avuksi ja jopa mainostamaan niitä muillekin ihmisille.

Suorita kaupunkikokous. 

Jos joskus onnistut löytämään muutaman kannattajan, voit nyt pitää kokouksen enemmän ihmisille. Tänä aikana sinulla on mahdollisuus pitää kokous, johon yhteisön jäsenet voivat tulla kuuntelemaan sävelkorkeutta. 

Voit myös kutsua lahjoittajia, päättäjiä ja paikallisia tiedotusvälineitä osallistumaan. Koska tähän kokoukseen osallistuu monia ihmisiä, muista esittää selkeä selitys organisaatiosi tehtävästä ja visiosta. Kun olet valmis, voit myös antaa yleisön jäsenten tarjota omia ideoitaan ja ehdotuksia.

Jos et tiedä missä kokous pidetään, suosittelemme paikkoja, kuten kouluja, palvontataloja tai hallintorakennusta, kuten kaupungintalo. Voit myös hyödyntää tätä kokousta ja pyytää lahjoituksia yleisöltä.

Keskuksen perustaminen

Kun olet tehnyt kaikki tarvittavat asiat yhteisökeskuksen luomiseksi, voit jatkaa sen perustamista!

Rekisteröi organisaatiosi ja tee siitä virallinen. 

Rekisteröimällä organisaatiosi sillä on uskottavuus – joten siitä tulee virallinen voittoa tavoittelematon organisaatio. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että jokaisessa osavaltiossa ja maassa on erilaiset säännökset. Tästä syystä suosittelemme, että teet perusteellisen haun verkosta, jotta voit tehdä tarvittavat sovellukset, jotta se olisi virallinen! Muista, että voittoa tavoittelemattoman järjestön tai vapaaehtoisjärjestön rekisteröinti vaatii yleensä maksun.

Luo verkkosivusto.

Koska aloitit vasta organisaatiosi, on tärkeää luoda oma verkkosivusto, jotta ihmiset tietävät siitä enemmän. Kun teet sellaista, varmista, että verkkosivustosi sisältää tehtävälausekkeen, yhteystiedot, tulevat projektit ja tiedot siitä, miten osallistua.