5 neulotyyppiä

Yleensä amatööri neulojat eivät ole liian huolissaan siitä, millaista neulosta he käyttävät. Niille, jotka haluavat mennä syvemmälle ja todella hallita neulontataidon, erilaisten kankaiden tuntemus on hyödyllistä.

On olemassa neulottua kangasta, joka venyy enemmän verrattuna muihin. Kun tiedät, mitkä sopivat parhaiten projektillesi/projekteihisi, voit tuottaa erinomaisia ​​tuloksia aivan kuten Ammattilaiset, jotka johtavatneulontatyöpajoja Nook Collectiven. Lue lisää viidestä perustyypistä neulosta.

1. Jersey

Jersey on yleisin neulekangas. Se on helppo erottaa muista kankaista sen erehtymättömän oikean ja väärän puolen vuoksi.

Sitä käytetään yleisesti perus-T-paitojen sekä verhoiltujen vaatteiden, kuten mekkojen ja toppien, valmistukseen.

2. Rib Knit

Rib neule on merkitty korotetuista pystysuorista viivoista. Se luodaan parivuode -neulekoneella. Siinä on kaksi neulaa, joissa on pystysuorat kuvioidut viivat. Voit helposti erottaa tämän neuloksen pystysuorien kylkiluiden kautta.

Rib -neule on joustavampi poikittain kuin pituussuunnassa, joten se on ihanteellinen vaatteiden, hihansuiden ja pääntien tekemiseen vaatteissa.

3. Lukitusneulonta Lukitusneulosta

kutsutaan myös kaksipuoliseksi kylkiluuksi. Se muistuttaa joustinneulosta, koska kangas luodaan myös kahdella neulalla. Se näyttää myös kuin kaksi kerrosta yhdestä neuloksesta, jotka ovat päällekkäin.

Jos haluat ommella housuja, hameita tai tankeja, Interlock -neule on paras kangas. Se on raskaampaa ja paksumpaa kuin Jersey, mutta ei liian joustava. Kankaalla ei myöskään ole väärää tai oikeaa puolta, mikä tarkoittaa, että se on käännettävissä.

4. Ranskan terryneulos

Ranskan terryneuloksessa on silmukat ja pehmeät lankapalat toisella puolella. Samaan aikaan sen toisella puolella on sileä ja pehmeä pinta. Nämä sivut muodostavat imukykyisen, kevyen, kosteutta siirtävän materiaalin. Se tunnetaan mukavasta tekstuuristaan. Siksi sitä käytetään puseroihin ja muihin loungevaatteisiin.

5. Fleece -neulos

Fleece -neule on kestävä ja lämmin kangas. Se on myös joustava ja paksu syvä kasa. Se on ihanteellinen aktiivivaatteille, koska fleece -kangas kuivuu nopeasti. Se on helppo ommella muihin kankaisiin verrattuna, ja vaatekappaleet voidaan ommella yhteen overlockerilla.

Jos haluat oppia lisää neulomisesta ja erilaisten kankaiden neulomisesta, voit liittyä taiteellisiin yhteisöihin, jotka tarjoavat neulontatyöpajoja. Meillä, Nook Collective, on oma lankakauppa, joka kokoaa neulojat ja muut ompelun harrastajat yhteen.