Toukokuun vieras: Kauneve

Iloinen ja raikas Kauneve on yksi Nookin toukokuun pop up -vieraista. Suomalaisen Kauneven tuotteissa yhdistyy mukavuus ja näyttävyys. Kauneven valikoimasta Nookista löytyy lähes kaikkia uusimman malliston tuotteita, kuten baggyhousuja ja tunikoita lapsille sekä legginsejä ja Metsä-tunika aikuisille.

Ihanan iloiset väri ja kuosit saavat niin lapset kuin aikuisetkin hymyilemään, varsinkin kissakuvioiset lasten Yhdessä-legginsit ja muut saman kuosiset vaatteet ovat mielestäni erityisen ihania. Niitä löytyy nyt myös Nookista. Leikkisät, mutta samalla tyylikkäät vaatteet ovat hyväntuulisia ja tuovat pilkahduksen iloa ja raikkautta arkeen. Ehkä joku bongasi Kauneven myös Kuopio Designmarketissa viime huhtikuussa.

Arvostan suuresti kotimaisia tekstiilialan yrityksiä, joiden tuotanto on kokonaan Suomessa. Lähituotannon lisäksi ekologisuus on toinen tärkeä tekijä tuotteissa, ja Kauneven tuotteet onkin valmistettu luomumateriaaleista. Pointsit siitä!

Kauneve Nook Kollektiivissa
27.5.2017 saakka
Suokatu 41, Kuopio
Avoinna ke-pe 11-17, la 10-16

T: Mira

Kuva: Kauneve

 

Lyhyesti Kaunevesta:
Kauneve valmistaa persoonallisia neuletuotteita sekä trikoovaatteita ja -asusteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Kauneven suunnittelijana toimii Tiina Taivainen ja tämän helsinkiläisyrityksen juuret ovat Raumalla. Sana ”kauneve” onkin rauman murretta, ja tarkoittaa ”kauniimpaa”.

Kaikki tuotemerkin tuotteet valmistetaan Suomessa: trikoovaatteiden kuosit painetaan käsin ja ompelu tapahtuu Helsingissä. Kuviolliset kankaat neulotaan Kalajoella ja painetaan digitaalisesti Aitoossa. Neuletuotteista osa tuotetaan käsiteollisella neulekoneella ja osa neulotaan teollisessa pienneulomossa. Kauneven käyttämä trikoo on pehmeää luomupuuvillaa ja neulelangat myös luomulaatua. Kauneven vaatteissa mukavuus on taattu.

Kauneven omat sivut voit kurkata tästä >>

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *