Huhtikuun vieras: Tuuni & Loru

Helsingistä pop upin myötä Nookkiin kylään saapunut Tuuni & Loru on kahden suunnittelijan yhteinen ekotietoinen tuotemerkki, jonka valikoimaan kuuluu upeita naisten vaatteita, asusteita ja koruja. Nook Kollektiivissa on koko huhtikuun ajan Tuuni & Lorun oma osasto, josta löytyy uusimpia tunikoita ja asusteita.

Nappasin itselleni mustan, ekopuuvillaisen Usva-mekon, josta tuli heti luottovaate. Polvipituisen Usvan alahelmassa kiertää kuminauha, joka antaa mekolle figuuria ja nostetta. Taskut ovat paitsi käytännölliset myös hauska lisä. Hihojen pituus on juuri passeli. Iloksemme kerromme, että Nookin pop upissa Usvamekon kampanjahinta on 115 e (norm. 127 e). Pakko ehkä saada myös tuo kuvan vadelmainen ihanuus!

Kesään päin mentäessä asustepuolelta on kovasti soviteltu hauskoja turbaanipantoja, jotka pelastavat huonon tukkapäivän ja ovat poikkeuksetta aina tyylikkäitä. Tervetuloa testaamaan!

Tuuni & Loru Nook Kollektiviissa
huhtikuun loppuun saakka
Suokatu 41, Kuopio
Avoinna ke-pe 11-17, la 10-16

T: Liinu

Lyhyesti Tuuni & Lorusta:
Kaikki Tuuni & Lorun tuotteet on valmistettu Suomessa, osin kotityöhuoneilla itse, osin muutaman alihankkijan avustuksella. Vaatteiden ja asusteiden materiaalit ovat mm. kotimaisen Orneuleen luomupuuvillaa, kierrätettyjä kankaita ja vintagepitsejä.

Painokuviot ovat Tuuni & Lorun omaa designia ja ne painetaan Aitoossa. Kuviomaailma ammentaa suomalaisesta käsityöperinteestä: Raita –sarjassa virkkuukaaviot muodostavat raidallisen pitisikuvion ja Roosa tunikan ruusu on saanut inspiraationsa vanhoista ristipistotöistä. Pientuotteiden puolella hauskat nappikorvakorut on valmistettu omin käsin tuotannon tilkuista.

Kaikki asusteet ja osa vaatteista on toteutettu Zero Waste –periaatteen mukaisesti, jolloin leikkuujätten määrä on alle 3%. Tuuni & Lorun designin tavoitteena on ajattomuus niin, että tuotteet ovat pitkäikäisiä, laadukkaita ja sopivat jokapäiväseen käyttöön.
Kurkkaa sivut tästä >>.

 

Tallenna

Tallenna

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *